Ons bedrijf ligt in het Nationaal Park Balaton - Felvidéki. Een park wat goed bekend staat om zijn flora en fauna. Dankzij de vruchtbare grond is het een ideale plek voor fruitteelt. Ook worden de bomen gevoed met water uit de pannon laag. Almakúti betekent ‘appelbron’. Deze naam is dus wel heel toepasselijk gekozen.

Tot 1995 was de grond door de plaatselijke coöperatie in gebruik geweest als akkerland. Een deel van het gebied was niet in gebruik en is door ons in cultuur gebracht. In het voorjaar van 1996 is aangevangen met het in cultuur brengen van de grond. De bodem is tot circa 80 cm losgemaakt om het opnemen van water te bevorderen. Vervolgens is de grond diep geploegd en bewerkt om deze geschikt te maken voor het aanplanten van fruitbomen. De oude afwateringsstructuren, welke ernstig in verval waren, zijn hersteld en uitgebreid. Delen van het terrein, die overvloedig nat waren, zijn gedraineerd. Rondom het gehele nu in gebruik zijnde gebied van circa 100 hectare bruto is circa zeven kilometer wildhekwerk van 2,2 meter hoog aangebracht. Dit gebied is tevens voorzien van wegstructuren, die het bedrijf in blokken van twee à drie hectare verdelen.

De ervaringen van de afgelopen jaren hebben geleerd dat het gebied en het klimaat geschikt zijn voor het produceren van een Europese topkwaliteit fruit. De grond en de vele zonuren geven een smaakvolle goedgekleurde vrucht met een hoog suikergehalte en hoge hardheid.