Almakúti is één van de zeven bedrijven van de J.C. van Kessel Groep. Ondernemen met visie staat voorop bij onze groep: bij elke ontwikkeling telt de kwaliteit van de samenleving in volle breedte mee. Op deze manier willen wij maatschappelijk verantwoord bijdragen aan wonen, werken en welzijn in de omgeving van Zalaszanto.

Almakúti is een oude naam voor ‘appelbron’. Bewoners uit de 13e eeuw hebben dit gebied zo genoemd vanwege de vele appelbomen die er destijds stonden. Dit komt naar voren uit een Latijnse tekst die wij van een oude historicus in de omgeving hebben ontvangen. We hebben de naam ‘Almakúti’ dan ook niet zelf verzonnen maar overgenomen uit de geschiedenis.

Bij het bedrijf ligt 215 hectare grond wat gelijk staat aan 430 voetbalvelden. Er staan meer dan 400,000 bomen en elk jaar worden er zo’n 4,5 miljoen kilo appels op milieuvriendelijke wijze geteeld. Het bedrijf is gelegen in het prachtige nationaal park Balaton - Felvidéki. De grondkwaliteit is zuiver en heeft een goede samenstelling voor fruitteelt, zogenaamde Lössgrond. Hierdoor worden de bomen gevoed met water uit de pannon laag.

Alles wordt in eigen huis gedaan, van teelt tot verpakking. Er wordt gebruik gemaakt van moderne machines, er is een sorteerinstallatie en een ULO koeling. Hierin worden de appels, onder lage zuurstof, luchtdicht gekoeld, zodat ze maandenlang vers blijven.

final logo almakuti