Deel dit artikel

Global Gap certificaat 2016Recent is Almakúti weer voor de hoogste voedselveiligheidsnormen gecertificeerd. Tijdens de jaarlijkse controle werd vastgesteld dat aan alle voorwaarden werd voldaan en dat alles keurig netjes in orde was. De controle werd uitgevoerd door SGS, een organisatie die wereldwijd dergelijke certificeringen doet. Onze GLOBAL GAP certificering is wederom toegekend. GLOBALGAP staat voor Global Good Agricultural Practice. Dit zijn de eisen die wereldwijd aan telers, boeren en tuinders worden gesteld voor voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit van de producten die ze verbouwen.

Almakúti voldoet al vele jaren aan deze normen. Om naar alle landen te kunnen exporteren en alle mogelijke klanten van dienst te kunnen zijn, wordt jaarlijks veel tijd en energie gestoken om alles goed op orde te hebben. “We willen geen beperkingen hebben als het gaat over het kunnen leveren van topkwaliteit fruit. Daarom stoppen we deze energie er graag in,” aldus bedrijfsleider Dick van Mourik.  “Voor een verkoopplatform als Service2Fruit zijn dergelijke normeringen ook relevant. Bij het aanbieden van ons product op het platform van S2F worden altijd deze gegevens vermeld” .

Almakúti is zowel actief in de teelt als in de koel-, sorteer- en logistieke activiteiten. Voor de teelt voldoet het bedrijf aan de normen van GlobalGap (Europese / wereldwijde markt) en Q&S (met name voor de Duitse klanten). Voor de bedrijfsactiviteiten wordt voldaan aan de standaarden van de HACCP en BRC. Dit zijn de hoogst haalbare voedselveiligheidsstandaarden die te behalen zijn.  Daarnaast voert Almakúti een aangepast gewasbeschermingsbeleid zodat aan de zeer strenge normen van klanten als bijvoorbeeld Aldi, Lidl en Tesco voldaan kan worden. In de praktijk betekent dit dat er vrijwel residue-vrij wordt geteeld. “ We blijven altijd onder de 5% van de wettelijk toegestane residue-normen en heel vaak zitten we zelfs op de nullijn”. Met recht dus resultaten om trots op te zijn.
Lees op deze pagina meer over onze certificaten.