Vorig jaar zijn we gestart met het testen en planten van de Dominique appel. De eerste resultaten zijn veelbelovend. De appel is resistent voor meeldauw en bacterievuur en schurft resistent. Daarnaast biedt Dominique een continue smaak kwaliteit en zijn de bomen zeer productief.

De eerste kilo’s appels van Dominique zijn vorig jaar van de boom geplukt en kunt u nu proeven. Directeur Adrie van Kessel heeft deze nieuwe appel genoemd naar zijn dochter Dominique.

Het idee
We willen een goede, gezonde, lekkere en duurzame appel in de markt zetten.

De start
In België werd in samenwerking met universiteiten en Better3Fruit een nieuwe appel ontwikkeld. Met veel zorg en aandacht is het product ontwikkeld met als resultaat Dominique.

De looks
De appel ziet er goed uit, heeft een gave huid met helderrode blos. Hij heeft een frisse smaak. De appel is groot, stevig en sappig.

De groei
De appel wordt nu geteeld in onze boomgaard in Hongarije. Een park dat goed bekend staat, en dankzij de vruchtbare grond een ideale plek is voor fruitteelt.

Kwaliteiten

  • Tolerant voor meeldauw en bacterievuur
  • Schurft resistent
  • Continue smaak kwaliteit
  • Uniform in vorm en grootte
  • Zeer productieve appelbomen
  • Uitstekende opslagcapaciteit
  • Lange versheid en schapleven

Voor telers
Heeft u interesse om de appel te telen? Neem dan contact op met ons kantoor.

Voor iedereen
Heeft u de appel geproefd? Wij zijn benieuwd wat u ervan vindt. Via de website www.dominique-apple.com kunt u een korte enquête invullen. Aan de hand van de verzamelde feedback werken wij verder om in de toekomst fruit naar uw persoonlijke wens op de markt te brengen.

Voor scholen
Wilt u dat we langskomen bij u op school? Doe dan nu een aanvraag via onze website www.dominique-apple.com. Wij bezoeken de school van uw kinderen en vertellen daarbij waar fruit vandaan komt; de bloesem, bestuiving, de groei, de appelpluk en de weg naar de supermarkt. Daarnaast mogen de kinderen de appels proeven. Aan de hand van het proeven laten we de kinderen een enquête invullen en krijgen ze een kleurplaat en sticker. Let wel, bezoekjes zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van appels. Op deze manier willen wij het eten van fruit door kinderen stimuleren en kennis vergroten.